In het Antoni van Leeuwenhoek gaat kunstmatige intelligentie een steeds grotere rol spelen bij de opsporing en behandeling van kanker.

2021

Artificiële intelligentie en oncologie

Kunstmatige Intelligentie kan helpen om kanker eerder te diagnosticeren, beter te behandelen, én te genezen met een betere kwaliteit van leven. 

Kunstmatige Intelligentie kan met zelflerende algoritmes de vele meetgegevens analyseren, en verbanden leggen die buiten ons voorstellingsvermogen gaan en zo de artsen ondersteunen bij het opsporen van kleine en agressieve tumoren.

Ook tijdens de behandeling kan kunstmatige intelligentie een rol spelen door te leren welke behandeling bij welk type tumor en patiënt het meest succesvol zijn. Dat helpt de arts bij het opstellen van een persoonlijk behandelplan voor een patiënt.

En na de behandeling kan kunstmatige Intelligentie helpen door patiënten met een hoge kans op bijwerkingen vroegtijdig te identificeren.

Terralemon heeft in opdracht van het Antoni van Leeuwenhoek het script geschreven en werkt nu aan de realisatie van de film.

Meer inspirerende cases