Een fantasiewereld die perfect aansluit bij de belevingswereld van jonge kinderen

Terralemon heeft voor Zin in Zappelin een tof decor en een hele serie leuke karakters ontworpen en geanimeerd.

Zin in Zappelin is een kleuterprogramma dat uitgezonden wordt tussen alle programma's van Zappelin door. In de serie woont Fenna Ramos samen met haar beste vriend en knuffel Zappie in een zappelin.

Binnen in de zappelin beleeft Fenna leuke avonturen. En gaat ze samen met de kleuters knutselen, koken en spelletjes spelen. De serie heeft een ochtend- en een avondeditie, waarbij Fenna de rituelen van het opstaan en het naar bed gaan doorloopt. 

Zin in Zappelin kerstspecial

Het Zin in Zappelin kerstdiner

link to video
6 December 2023
 • Terralemon is verantwoordelijk voor
 • Decor ontwerp
 • 3D animatie

Onze grootste uitdaging voor deze film was de realisatie van interactie tussen de geanimeerde dieren en de mensen en spullen op de set. Bobbie die de kerstboom naar binnen trekt en vervolgens omhoog tilt bijvoorbeeld. Ook het sfeervol belichten van de diertjes was in sommige shots niet makkelijk. Door goed overleg met de regisseur en hier en daar wat trucs is het gelukt om de dieren onderdeel van het kerstdiner te maken.

We zijn super blij met het resultaat en hopen dat veel kinderen (en ouders) genieten van het kerstdiner met de Zappelin dieren!

In de Zin in Zappelin kerstspecial kookt Fenna een heerlijk kerstdiner voor al haar buren. Natuurlijk zijn ook de Zappelin dieren van de partij! Ze hebben zich mooi aangekleed met allerlei vrolijke kerstattributen en helpen samen met het optuigen van de kerstboom.

Beweeg het rode pijltje midden in de bovenstaande afbeelding en bekijk de previz en het uiteindelijke resultaat.

Zin in Zappelin naar Bonaire

Zin in Zappelin Bonaire videoclip en bumperpakket!

link to video
28 August 2023
 • Terralemon is verantwoordelijk voor
 • 3D animatie
 • Character design
 • Editing

Normaal gesproken zien we de Zappelin dieren natuurlijk alleen maar in een studio omgeving of in de Zappelin 3D-omgeving, maar voor deze ene keer mochten ze lekker de zon in! Dat zorgde voor nieuwe uitdagingen in het matchen van onze 3D animaties met de gedraaide beelden van Fenna. Een mooi voorbeeld daarvan is dat we de vlaggetjes van de zeppelin (die normaal altijd stil hangen) laten wapperen in de wind.

"Met je vingers naar je tenen
Nu omhoog en vliegensvlug je handen in de lucht!"

Passend bij de Zin in Zappelin Bonaire videoclip hebben we ook de leader en bumpers aangepast aan de sfeervolle tropische strandomgeving. Deze zijn terug te zien in de speciale Bonaire afleveringen.

Ga mee op reis met de Zin in Zappelin Bonaire videoclip! Voor het vrolijke Bon Dia lied hebben we de Zappelin-omgeving en natuurlijk de dieren helemaal in de tropische sferen gebracht. Zo zien we Bobbie dansend op het strand omringd door nieuwe krabben vriendjes en ligt Zappie lekker te chillen in zijn strandstoel.

Beweeg het rode pijltje midden in de bovenstaande afbeelding en bekijk de previz en het uiteindelijke resultaat.

De Zin in Zappelin dans

Swingen met alle Zappelin beestjes en Fenna

link to video
16 December 2021
 • Terralemon is verantwoordelijk voor
 • 3D animatie
 • Character design

Fenna doet de Zin in Zappelin dans. Terralemon heeft alle diertjes zoals Ollie, Bobbie en Zappie ontworpen, gerigged en geanimeerd en de VFX gedaan.

We doen de Zin in Zappelin dans.
Draai maar rond en shake je hand
Spring omhoog, zak omlaag.
Van links naar rechts, ja iedereen.
De Zin in Zappelin dans, ja, doe maar mee.

AVROTROS 

Zin in Zappelin - weekliedjes

link to video
2 September 2021
 • Terralemon is verantwoordelijk voor
 • 3D animatie
 • Character design

In Zin in Zappelin begint elke dag van de week met een vrolijk liedje. De Zappelin dieren doen mee en dansen lekker met Fenna mee op de muziek. Terralemon heeft alle diertjes in de clips geanimeerd en de compositing gedaan.

Het was een toffe en leerzame uitdaging om de karakters echt samen met Fenna te laten dansen en te integreren in de set. We zijn trots op het energieke en kleurrijke resultaat!

NPO Zappelin 

Nieuwe decor voor Zin in Zappelin

link to video
21 March 2021
 • Terralemon is verantwoordelijk voor
 • Decor ontwerp

Zin in Zappelin krijgt een boost en gaat naar de middag. Terralemon heeft een nieuw decor ontworpen.

AVROTROS 

Zin in Zappelin

link to video
2019
 • Terralemon is verantwoordelijk voor
 • Decor ontwerp
 • Logo design
 • 3D animatie
 • Cameravoering

Terralemon is vanaf het begin betrokken bij de ontwikkeling van het programma. We hebben het decor ontworpen en de leaders.

Als eerste is ons gevraagd om vier decors te ontwerpen: een woonkamer, keuken, slaapkamer en moestuin. Uiteindelijk hebben we er samen voor gekozen om de woonkamer en keuken te combineren in een open woonkeuken.

We wilden natuurlijk graag een vrolijke wereld creëren voor kids maar de vraag was ook om het decor stijlvol en modern in te richten. Uiteindelijk hebben we een mooie middenweg gevonden waarbij meer gewone meubels de basis vormen maar gekke en kleurrijke accessoires de sets een lekker eigen gezellige sfeer geven.

In alle sets wilden we duidelijk de connectie maken met de zappelin uit de leader. De muren van de sets zijn daarom bedekt met dezelfde patronen die we voor de zappelin in de leader gebruikt hebben. In de muren zitten ook dezelfde ronde ramen waardoor je de buitenlucht (en 's nachts de sterrenhemel) kan zien.

"We zijn bij Zin in Zappelin vanaf het begin betrokken geweest. We dachten mee over concept en hebben de verschillende decors ontworpen. Het was bijzonder om na maanden op de set te komen om de tekeningen ineens 'in het echt' te zien."

Dewi de Bue, Illustrator & Motion designer bij Terralemon

Zin in Zapplin moest natuurlijk ook een leuke ochtend- en avondleader krijgen. Het was belangrijk dat de leader duidelijk zou maken dat Fenna in de zappelin woont en wat ongeveer de indeling van de zappelin en de wereld daar omheen is. Dus waar bijvoorbeeld de slaapkamer is ten opzichte van de woonkeuken. Maar daarnaast moest de leader natuurlijk vooral gewoon lachen worden en ervoor zorgen dat iedereen ZIN krijgt in weer een nieuwe aflevering van Zin in Zappelin.

In de ochtendleader kraait een kuiken terwijl de zon opkomt. We volgen het kuiken door de verschillende sets waarin de Zappelin dieren en Fenna wakker worden gemaakt. Tijdens de leader wordt het steeds lichter en aan het einde is de zon helemaal opgekomen en kan het programma beginnen!

Zappie