Anchor
TNO Artificiële Intelligentie

Het vermogen van machines om intelligent gedrag te vertonen

Artificiële intelligentie (AI) gaat de manier veranderen waarop we leven, werken en reizen. Het helpt TNO innovatieve oplossingen te ontwikkelen die ons gezond en veilig houden.

Anchor

APLL.AI

3D animatie icm video footage waarmee TNO haar toegepast AI onderzoekt neerzet

10 October 2022

TNO zet zich in om AI nu al in om de verkeersveiligheid te verbeteren. Maar ook om eerder diagnoses te stellen, fraude te ontdekken of energieverbruik te managen. TNO focust zich op autonomie, mens-machine-interactie en levenslange betrouwbaarheid van AI-systemen. 

Binnen het APPL.AI programma wordt er hard gewerkt aan nieuwe innovatieve technieken die nog niet bestaan. Alleen dan kan AI een echt waardevolle bijdrage leveren aan het functioneren van organisaties, het welzijn van mensen, en uiteindelijk aan een veranderende samenleving.

Terralemon heeft de film gerealiseerd.

Anchor

AI campagne

De toekomstige invloed van artificiële intelligentie zal groot zijn. Hoe gaan we daar mee om?

8 January 2019
  • Terralemon is verantwoordelijk voor
  • Concept
  • Script
  • Storyboard
  • 2D animatie

Het toekomstbeeld is lonkend: kunstmatige intelligentie, ook wel Artificial Intelligence (AI) genoemd, zal ons leven aangenamer en eenvoudiger maken. Toch heerst er ook wantrouwen. Wat doen de algoritmes achter AI eigenlijk en wie controleert dat? TNO onderzoekt wat er nodig is om vertrouwen in AI te krijgen: “Het begint met transparantie, uitlegbaarheid en sprekende resultaten.”

De film is onderdeel van een grotere campagne van TNO.

Muziek en sounddesign door Pim de Jonge en Koen Cramer.

"Voor de TNO AI campagne wilden we graag iets anders dan de bekende tech/sci-fi stijl die je vaak ziet als het over toekomstige technologie gaat. Artificiële Intelligentie hoeft niet eng of duister te zijn maar kan ons juist helpen, bijvoorbeeld in de gezondheidszorg. Uiteindelijk kwamen we uit bij deze abstracte, monochrome stijl: modern maar ook organisch. De vloeiende overgangen tussen de verschillende scenes waren best een uitdaging maar het resultaat is wel een van de video's waar we trots op zijn."

Dewi de Bue, Illustrator & Motion designer bij Terralemon