De nieuwe producten van Pontes Medical dragen bij aan innovatieve en betaalbare zorg

Terralemon heeft enkele films voor Pontes Medical gerealiseerd. Pontes Medical werkt samen met zorgprofessionals en het bedrijfsleven aan de ontwikkeling van nieuwe producten. 

UFIXR

The integrated external fixator concept

link to video
2017
  • Terralemon is verantwoordelijk voor
  • Cameravoering
  • Editing

De UFIXR is een samenvoeging van twee systemen om beenbreuken in ledematen te fixeren en uit te lijnen. Daardoor is maar 1 operatie nodig om het fixeersysteem in beide bothelften aan te brengen. Het gebruik van de UFIXR scheelt veel operatietijd, is comfortabeler voor patiënten en gemakkelijker werken voor de chirurg.

Het uitlijnsysteem kan hierop buiten de operatiekamer worden bevestigd en weer worden verwijderd, op elk gewenst moment. “Nadat ik dit bedacht had, kon het systeem met alle beschikbare lokale universitaire voorzieningen worden gemaakt”, zegt Ralph Sakkers, de uitvinder van de UFIXR. “Als arts wil je dan dat de hele wereld baat heeft bij het resultaat. Daarvoor heb ik de innovatiecollega’s van Pontes Medical benaderd."

Terralemon heeft de film gerealiseerd waarIn Ralph Sakkers verteld over de werking en de voordelen van de UFIXR.

Pontes Medical

Patient driven innovation

link to video
2016
  • Terralemon is verantwoordelijk voor
  • 3D animatie
  • Regie
  • Cameravoering
  • Editing

Pontes Medical ontwikkelt productinnovaties in de zorg. Deze nieuwe producten dragen bij aan innovatieve diagnose- en behandelmethodes, patiëntveiligheid en betaalbare zorg.

In zorginstellingen werken duizenden zorgprofessionals met hart en ziel aan het leveren van goede zorg. Regelmatig stuiten zij op ideeën om de zorg beter te maken. Pontes Medical werkt samen met deze zorgprofessionals en het bedrijfsleven om nieuwe producten te ontwikkelen, te valideren en naar de markt te brengen.

Terralemon heeft een film gemaakt waarin de verschillende initiatieven uit het portfolio van Pontes Medical belicht worden.