Iedere dag actualiteiten en persoonlijk nieuws

Over Hart van Nederland
Sinds de start van SBS6 in 1995 is Hart van Nederland het programma met nieuws van Nederlandse bodem. Hart van Nederland is er voor en over ‘de gewone Nederlander’. In 1996 wordt aan Hart van Nederland de rubriek Shownieuws toe gevoegd, destijds gepresenteerd door Albert Verlinde. In 2003 wordt Shownieuws een apart programma. Doordat de zendervormgeving en de decors van de twee programma’s goed in elkaar doorlopen voelt het voor de kijker vertrouwd, net alsof het één programma is.

SBS6 

SBS6 Hart van Nederland

link to video
  • Terralemon is verantwoordelijk voor
  • Concept
  • Storyboard
  • Logo design
  • 3D animatie

Terralemon heeft Hart van Nederland, Shownieuws, en Piets Weer een redesign gegeven.

Het idee achter de leader is dat je door Nederland reist en het nieuws zo vanuit veel perspectieven kunt bekijken. De actualiteit maar ook meer persoonlijk nieuws komt aan bod in het programm. De nieuwe vormgeving bestaat uit iconen en een kleurrijke 3D wereld met een ouderwets gezellige gevoel. Met z’n allen voor de buis. Je lekker ergeren en verbazen over het kleine en het grote nieuws uit Nederland.

Met een ommezwaai in 2012 waarbij het programma zich meer wil richten op een jonger publiek wordt er gekozen voor een serieuzere zakelijke aanpak. En Hart van Nederland en Shownieuws worden uit elkaar getrokken. Dit blijkt echter niet de juiste aanpak en kijkers gaan zich minder thuis voelen bij dit belangrijke programma binnen het aanbod van SBS6.

Met de nieuwe programmavormgeving grijpt SBS6 weer terug naar de goede tijden. Warm, sfeervol en gezellig. En het nieuwe design sluit prachtig aan bij de vormgeving en stijl van de zender zelf.

De concurrentie is groot en met Hart van Nederland en Shownieuws biedt SBS6 een mooi totaalprogramma tegenover onder meer RTL4. De programma’s lopen mooi in elkaar over en worden vanuit dezelfde studio opgenomen.

We hebben dit project gerealiseerd in nauwe samenwerking met Niels Sneyers van Hens.

Panorama decor

Iconen

Storyboard schets

Technisch
Met 1 druk op de knop kan de de dagelijks video content aangepast en gerenderd worden in een 3D omgeving. Door gebruik te maken van multi pass renders (zoals reflectie en specular lagen) en geëxporteerde 3D camera’s in de compositing. Ideaal voor een programma waarin actualiteit, urgentie en flexibiliteit tot het laatste moment belangrijk is.